تیتر مهمترین بخش هر نوشتهای است. مقالۀ علمی، خبرنامه، صفحۀ فروش محصول، محتوای بلاگ، ایمیل یا گزارش تجاری؛ هیچکدام از این موارد بدون تیتر خوب خوانده نمیشوند. اگر به دنبال راهی هستید که توجه بیشتری به محتوای تبلیغاتی خود جلب کنید، با بهبود تیترهای خود متوجه خواهید شد که نوشتههای شما دیگر نادیده گرفته نمیشوند.
افراد پرمشغله با تصمیمگیری فوری در مورد اینکه آیا چیزی ارزش وقتشان را دارد یا خیر، زندگی خود را قابل مدیریت نگه میدارند. در این راستا، وظیفۀ تیتر تبلیغاتی این است که آنها را جذب و درگیر کند. شاید این موضوع در نگاه اول ترسناک و بیرحمانه به نظر برسد، اما روند مرور محتواهای تبلیغاتی فقط یک یا دو ثانیه طول میکشد.
یک ایمیل ظاهر میشود، یک صفحه وب بارگیری میشود، بروشوری باز میشود و خوانندگان در یک یا دو ثانیه، بلافاصله محتوا را قضاوت میکنند. در این وضعیت، تیتر اولین و گاهی تنها شانس شماست. چراکه چشم مخاطب در ابتدا تیترها را اسکن میکند و تصمیم میگیرد که مطلب را بخواند یا خیر.
اگر مطلب شما نادیده گرفته شود، فرصتی برای بازگشت نیست. هرچند باقی مقالۀ شما درخشان، سرگرمکننده و آموزنده باشد، بدون تیتر تبلیغاتی عالی هرگز خوانده نخواهد شد. برای تولید محتوای وایرال نیز باید به این موضوع دقت کنید.
با حجم محتوایی که در وب منتشر میشود، هر کاربر اینترنتی متوسط 80 درصد از تیترها را میخواند و فقط 20 درصد بدنۀ مقاله را میخواند. بنابراین، شما باید به همان اندازه که برای محتوای اصلی وقت میگذارید، برای یک تیتر استراتژیک و محکم هم زمان صرف کنید.
ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که با چه تیترهایی میتوانید بر خوانایی، جستجوپذیری و ویروسی شدن محتوای خود تأثیر بگذارید. اگر به این فکر هستید که بهترین تیترها را در استراتژی بازاریابی دیجیتال و در استراتژی تبلیغات خود داشته باشید، این مطلب را از دست ندهید.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
با دریافت خلاصه ی همین مطلب به صورت فایل پی دی اف، این مقاله را در زمان مناسب تری مطالعه فرمایید.
چرا باید بهترین تیترهای ممکن را بنویسیم؟
تیتر تبلیغاتی شما اولین چیزی است که مخاطب میبیند. تیتر به مخاطب میگوید محتوای شما در مورد چیست و چگونه میتواند نیازهای او را برطرف کند. اگر تیتر مطلب جالب، آموزنده و مرتبط به نظر برسد، احتمالاً روی لینک شما کلیک کرده و محتوای شما را میخوانند.
حال اگر مقالۀ شما حاوی محتوایی واقعاً عالی باشد، احتمال اینکه خواننده به سایت شما بازگردد یا محتوا را با دیگران به اشتراک بگذارد بیشتر میشود.
بنابراین تیتر تبلیغاتی اولین و شاید تنها فرصتی است که کپیرایترها و بازاریابان محتوا در بازاریابی محتوا برای جذب مشتریان بالقوه و دنبالکنندگان وفادار دارند. علاوه بر این موضوع، بهینهسازی برای موتورهای جستجو را نیز نمیتوانیم نادیده بگیریم.
بهینهسازی برای موتورهای جستجو
تیتر اولین چیزی است که مخاطبان شما پس از جستوجوی کلمات کلیدی در موتور جستوجو میبینند. هر چه محتوای شما در صفحه نتایج رتبۀ بالاتری داشته باشد، مستقیماً نرخ کلیک بیشتری خواهید داشت. بنابراین هنگام تهیۀ تیترهای باکیفیت، باید نرخ جستجوی کلیدواژهها را بر اساس ابزارهای سئو در نظر بگیرید.
کلمات کلیدی انتخاب شده در تیتر مشخص میکند که در صفحه نتایج یک موتور جستجو در کجا قرار میگیرید. هرچه تیترهای شما واضحتر و سادهتر باشند، جستجوی محتوای شما آسانتر خواهد شد و مشتریان بالقوه نیز راحتتر آن را پیدا میکنند.
این روزها دیگر همۀ بازاریابان میدانند که کپیرایتینگ یک عامل مهم برای موفقیت در هر صنعتی است.آنچه در مورد کپیرایتینگ نمیدانید را در اسپایرل مطالعه کنید.
قابلیت وایرال شدن
تیترها تنها دلیل ویروسی شدن محتوا نیستند، اما به طور قابلتوجهی شانس این اتفاق را افزایش میدهند. اگرچه ممکن است محتوایی باکیفیت عالی تولید کرده باشید، اما این تیتر است که توجه تودههای مردم را به خود جلب میکند. اگر قشر عامۀ جامعه نتوانند محتوای شما را پیدا کنند، هرگز این شانس را نخواهید داشت که یک محتوای وایرال داشته باشید.
ارسال پیام بازاریابی شما به مخاطب
یک تیتر تبلیغاتی واقعاً قدرتمند که برای برقراری رابطۀ ذهنی با مخاطب نوشته میشود، باید 4 اثر زیر را بر خوانندگان شما داشته باشد:
- ایجاد یک رابطۀ عاطفی
- ایجاد احساس فوریت
- ایجاد حس نیاز به دانش
- ایجاد حس ارسال پیام
همه این تأثیرات در مجموع توجه خواننده را جلب میکند. همیشه به یاد داشته باشید که این احتمال وجود دارد که بهترین تیتر ممکن را در پیشنویس اول ننویسید. دیوید اوگیلوی، که به پدر تبلیغات معروف است، یک بار قبل از تصمیمگیری در مورد پیشنویس نهایی، یک تیتر را 104 بار اصلاح کرده است!
او معتقد بود که یک تیتر تبلیغاتی محکم به اندازۀ بدنۀ محتوا مهم است. مانند هر چیز دیگری، نوشتن تیترهای عالی نیز رفتهرفته با تمرین آسانتر میشود. اگرچه ممکن است این موضوع در ابتدا خستهکننده یا حتی غیرضروری به نظر برسد، اما وقتی یک بار تأثیر یک تیتر قدرتمند را مشاهده کردید، نظرتان عوض میشود!
17 نکته برای نوشتن تیترهای جذاب تبلیغاتی
قبل از اینکه برویم سراغ نکات کلیدی تولید محتوا و راههای نوشتن تیتر تبلیغاتی عالی را بررسی کنیم، بهتر است راهکاری که کمی قبل معرفی کردیم را یکبار دیگر ذکر کنیم. در تیترنویسی شاید هیچ راهکاری مثل آزمونوخطا مؤثر نباشد. برندهای بزرگ قبل از اینکه محتوای تبلیغاتی خود را منتشر کنند، تیترهای زیادی را A/B تست میکنند تا تیتری با بیشترین کلیک و اشتراکگذاری را پیدا کنند.
شاید برایتان جالب باشد که این برندها به گرامر ضعیف، طول تیتر یا هرگونه قرارداد نوشتاری اهمیتی نمیدهند. آنها بهسادگی تعداد خیلی زیادی تیتر مینویسند و اجازه میدهند علم، برنده را انتخاب کند! اما به غیر از این راز طلایی، چه راههای دیگری وجود دارد؟
1. از اعداد استفاده کنید و آنها را بزرگ کنید.
چیزی که تقریباً همۀ متخصصین تیتر نویسی با آن موافقاند، این است که اعداد واقعاً کار میکنند و اعداد مبهم بزرگ بهترین کارکرد را دارند. در شرایطی که همه چیز برابر باشد، «109 راه برای رشد وبلاگ شما» بهتر از «6 راه برای رشد وبلاگ شما» خواهد بود. چرا؟ زیرا وعدۀ ارزش بیشتری را میدهد. البته امیدواریم اگر در تیترهایتان وعدهای میدهید، حتماً به آن عمل کند.
2. اعداد را به حروف استفاده نکنید!
یکی از مواردی که در تست A/B برای بازاریابان مشخص شده است، این است که «10 راه برای …» در مقایسه با «ده راه برای …» بهتر عمل میکند. تقریباً در هر سناریویی، ارقام از کلمات بهتر عمل میکنند. همچنین بهتر است که عدد را در ابتدای تیتر قرار دهید. مثلاً «10 راه برای رشد وبلاگ شما» بهتر از «چگونه وبلاگ خود را در 10 مرحله رشد دهید» است.
3. وعدههای عاطفی و بیش از حد بلندپروازانه بدهید.
همانطور که پیشازاین نیز گفتیم، بهترین تیترها وعدۀ انجام کاری ارزشمند یا محرک احساسی را میدهند. «چگونه از وبلاگنویسی 1،850،000 دلار در سال تولید کنیم؟» تیتر فوقالعاده قانعکنندهای است که نوید پولی بزرگ را میدهد. در کنار این تیترها اگر بتوانید مقالهای بنویسید که واقعاً موفقیتهای قابل تکرار و مطالعات موردی در مورد چگونگی دستیابی به آن را نشان دهد، به قول خود عمل کردهاید. این تیترها باعث میشوند مردم واکنشهای احساسی شدیدی را تجربه کنند.
برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

4. به مردم چیز مفیدی بیاموزید.
ما از یادگیری مهارتهای جدیدی که مکمل اهداف و زندگی ما هستند لذت میبریم. به همین دلیل، عناوینی مانند «راهنمای مبتدیان»، «خودتان … را انجام دهید.»، «مقدمهای بر …»، «در 5 دقیقه … را بیاموزید.» بسیار خوب عمل میکنند. به این توجه داشته باشید که مخاطبین دیجیتال به رازها، ایدههای مخفی یا دلیلی برای انجام کاری جدید علاقۀ زیادی دارند.
5. احساس فوریت ایجاد کنید.
معمولاً با اضافه کردن کلماتی مانند «اکنون» یا «امروز» به تیتر تبلیغاتی میتوان احساس فوریت مناسبی در آن ایجاد کرد. «7 راه که همین حالا باعث رشد وبلاگ شما میشوند»، بسیار قانعکنندهتر از «7 راه برای رشد وبلاگ شما» است. از طرف دیگر، میتوانید با اشاره به تأثیرات نادانی، حس فوریت را افزایش دهید. برای مثال: «10 اشتباهی که نمیخواهید در حین راهاندازی وبلاگ مرتکب شوید.»
6. تاحدامکان کلمات کمتری را انتخاب کنید.
مردم طرفدار سادگی هستند. امروزه تقریباً همه بیبیسی را در نوشتن تیترهای کوتاه و بسیار تند که بیشتر نکات بالا را اغلب در شش کلمه یا کمتر انجام میدهند تحسین میکنند. به یاد داشته باشید که گوگل محدودیت 70 کاراکتری را در نتایج جستجو برای عناوین دارد و توییتر دارای محدودیت 140 نویسه است. اجازه ندهید این محدودیتها بر تیتر شما حاکم شوند، اما همزمان توجه داشته باشید که اگر تیتر شما بیش از 70 کاراکتر باشد، احتمالاً تا حدی پیچیده خواهد بود.
7. همیشه اول از خودتان بپرسید!
از خود بپرسید اگر این تیتر را میدیدید روی آن کلیک میکردید؟ اگر نه، چه چیزی باعث میشود روی آن کلیک کنید؟ اگر تیتر تبلیغاتی شما آنچه را که درون محتواست را به خواننده منتقل نمیکند، آنچه را که واقعاً به خواننده ارائه میدهید و نیاز او را در نظر بگیرید. سپس همۀ اینها را در یک تیتر دقیق و احساسی پیاده کنید.
همیشه از خود بپرسید آیا مخاطبین ما میخواهند این تیتر در فید خبریشان ظاهر شود یا خیر؟ حقیقت این است که ما چیزهایی را به اشتراک میگذاریم که باعث شوند ما ثروتمند، باحال و باهوش به نظر برسیم. یا ویژگیهای شخصی دیگری که عموماً دوست داریم دیگران در ما ببینند. بیایید نگاه دیگری به تیتر تبلیغاتی خود بیندازید و ببینید آیا چیزهایی که مخاطب میخواهد بشنود را در خود دارد یا خیر؟
8. از صفتهای جالب استفاده کنید.
این نکته یکی از اصول کلاسیک تیترنویسی است که همیشه جواب میدهد. «6 نکتۀ ضروری» بهتر از «6 نکته» است. به همان ترتیبی که «حقایق شگفتانگیز» قطعاً بهتر از «حقایق» است. از صفتهای جالب برای افزودن احساسات به تیتر تبلیغاتی خود استفاده کنید.
9. کنجکاوی مردم را برانگیزید.
همزمان با اینکه برای ایجاد علاقه در مخاطب اطلاعات کافی ارائه میدهید، سعی کنید برای برانگیختن کنجکاوی مردم و تشویق آنها به کلیک کردن، میزانی رمز و راز در تیتر خود داشته باشید. مغز ما وقتی علامت سؤالی را میبیند اما پاسخ آن را نمیداند، دچار نوعی احساس نارضایتی میشود. واکنش غریزی به دیدن علامت سوال، یافتن پاسخ آن است. در دنیای آنلاین، این تکنیک اغلب منجر به کلیک خواننده میشود. به شرط اینکه یاد بگیرید چطور از تکنیک کنجکاویبرانگیزی و علامت سوال استفاده کنید.
باتوجه به افزایش روزافزون کاربران اینترنت، اهمیت بازاریابی ویروسی یا همان بازاریابی وایرال نیز رو به افزایش است
10. کلمات کلیدی را به خاطر بسپارید.
سئو هنوز هم بسیار مهم است. علیرغم اهمیت روزافزون شبکههای اجتماعی، گوگل همچنان منبع اصلی ترافیک برای اکثر وبسایتهاست. بنابراین حتماً سعی کنید کلمات کلیدی را که در تیترهای خود استفاده میکنید، بهخوبی تجزیهوتحلیل کنید و بیگدار به آب نزنید. هنگامی که دربارۀ کلمه کلیدی مورد نظر خود تحقیق کردید، صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) را تجزیه و تحلیل کنید تا مقالاتی را که با آنها رقابت می کنید مشاهده کنید.
11. تجربهای را به اشتراک بگذارید.
میتوانید تجربیات خود را در رابطه با برخی محصولات، رویدادها، مکانها و… ذکر کنید. عناوین اینچنینی توجه بسیاری از مردم را به خود جلب میکنند: «سفر من از اوج فقر به اوج ثروت» یا «تجربۀ من از استفادۀ آیفون 13».
زمانی که از این سبک تیتر تبلیغاتی استفاده میکنید، میتوانید به مردم بگویید که در یک حوزۀ صنعتی خاص، چه چیزی برای آنها بهتر است. از آنجا که تیتر از دل تجربه بیرون میآید، همان ابتدا اعتماد مخاطب را جلب خواهید کرد.
12. با حقایق آماری اعتماد ایجاد کنید.
یکی از مهمترین نکات نوشتن تیتر تبلیغاتی این است که در صورت امکان، برخی از آمارهای مهم را در تیتر قرار دهید. این آمارهای دقیق، به طور ناخودآگاه اعتماد مخاطب افزایش میدهد. وبلاگنویسان بزرگی مانند نیل پاتل اغلب از این سبک آمارها در تیترهای تبلیغاتی خود استفاده میکنند. تیترهایی مانند «افزایش 158 درصدی فروش آنلاین در این 7 مرحله»
13. از زبان و لحنی ساده استفاده کنید.
یکی از مهمترین نکات تیترنویسی استفاده از زبانی ساده و در عین حال موثر در تیترهاست. عناوین جذاب روزنامهها معمولاً ساده هستند و در عین رسمی بودن، لحنی صمیمی دارند. چراکه مردم در ابتدا سراغ تیتری میروند که درک آن ساده و سریع باشد. به همین دلیل است که بهترین عناوین مقاله، از پیچیدهگویی دوری میکنند و به راحتی ترافیک بیشتری را به ارمغان میآورند.
14. برای مخاطب دلیل بیاورید.
اگر میخواهید افراد روی تیتر تبلیغاتی شما کلیک کنند، باید برای آنها دلیل بیاورید. مردم دائماً به دنبال چنین محتواهای مفیدی هستند. مخصوصاً با مشغلههایشان، اغلب به دنبال نکات، ترفندها و روشهایی هستند تا زندگیشان را آسانتر و مهمتر از همه، شادتر کنند.
دقیقاً به همین دلیل است که آموزشهای فوری و کاربردی بسیار محبوب هستند. چنین تیترهایی اشاره میکنند که محتوای پست، راه حل مشکلی را که خواننده با آن مواجه است ارائه میدهد.
برای مثال، تیتری مانند «چگونه بیدردسر زیبا به نظر برسیم؟» اعلام میکند که برای زیبا نبودن، راه حلی دارد. یعنی شما در وهلۀ اول مشکلی که مخاطب با آن دست و پنجه نرم میکند را پیدا کردهاید، سپس تیتر خود را با آن همسو کردهاید.
15. جنجالبرانگیز باشید.
مردم جنجال را دوست دارند. بنابراین تیترهایی که ساختارشکن هستند و تابویی را در خود جای میدهند، خیلی سریع توجه جلب کنند. چنین تیترهایی در افراد حس کنجکاوی ایجاد میکند و آنها را تشویق میکند تا روی لینکشان کلیک کنند و ادامۀ مطلب را مطالعه کنند. یک راه خوب برای استفاده از بحث و جدل در تیتر خود، اتخاذ موضعی است که خارج از جریان اصلی افکارعمومی است.
هنگام نوشتن تیترهای بحثبرانگیز، مطمئن شوید که خارج از زمینۀ تخصصی شما نباشد و مخاطبان هدف به آن علاقه داشته باشند. در غیر این صورت، فقط آنها را گیج خواهید کرد. چنین تیترهایی معمولاً نظرات، واکنشها و بازخوردهای شدید مخاطبان شما را به خود جلب میکند. در مورد این نظرات خیلی حالت تدافعی نداشته باشید و آماده باشید که به نرمی با آن کنار بیایید.
16. از نامهای شاخص استفاده کنید.
برای موفقیتآمیز بودن این ترفند، نامها باید برای مخاطبان هدف شما شناخته شده باشند. حتی نامهای تجاری بزرگ نیز میتوانند به اندازۀ افراد قدرتمند باشند. هنگام هدف قراردادن موضوعاتی مانند «برندسازی» استفاده از «فیسبوک» یا مثلاً «استیو جایز»، کلیکهای زیادی را به همراه خواهد داشت. اینها برندها و چهرههای شناخته شده در حوزۀ تخصصی هستند و مردم به طور ناخودآگاه به آنها اعتماد دارند.
17. مثبتاندیش باشید.
این روزها به اندازۀ کافی انرژی منفی در جهان وجود دارد. بنابراین هدف اصلی شما در کنار کمک به مخاطب هدفتان، باید روحیه بخشیدن به او باشد. چه در حال ارائه اطلاعات باشید، چه حل مشکل یا پاسخ به یک سوال، باید لحن پرانرژی و مثبتی داشته باشید. در تیترهای خود از کلمات و جملاتی استفاده کنید که بار مثبتتری دارند.
راهنمای نوشتن تیتر جذاب برای تبلیغات
تیتر اولین چیزی است که مردم از محتوای شما میبینند. این روزها تیترهای تبلیغاتی جذاب بهترین شانس شما برای جلب توجه مشتریان بالقوه هستند. اگر میخواهید به مخاطب خود بگویید چیزی منحصربهفرد و مفید برای گفتن دارید، باید در ابتدا روی تیترهای خود کار کنید. ما در این مقاله 17 راهکار مهم و اساسی را برای نوشتن تیترهایی جذاب ذکر کردیم که هر یک، در عین سادگی میتوانند مخاطبین شما را چندین برابر کنند. پس حتماً آنها را جدی بگیرید.
تیترنویسی مبتنی بر روانشناسی؛ چرا و چگونه؟
نکته جالب در مورد تیترنویسی این است که به همان اندازه که یک هنر است، علم هم هست. تیترنویسهای بزرگ این نکته را میدانند و این همان چیزی است که آنها را از نویسندگان متوسط متمایز میکند. برای نوشتن یک تیتر تبلیغاتی تأثیرگذار، لازم نیست یک جادوگر باشید، بلکه آنچه نیاز دارید راهی است برای استفاده از انگیزههای ذهنی مصرفکنندگان.
از این طریق است که میتوانید آنها را متقاعد کنید به محتوا یا تبلیغات شما واکنش نشان دهند. در این راستا، این بسیار مهم است که هنرمند درون شما به خواب زمستانی برود و رویکردهای تحلیلی و علمی بیشتری برای ورود به روان یک مشتری بالقوه اتخاذ کنید.
هنگامی که روانشناسی مخاطب خود را درک کردید و محرکهای ذهنی او را شناختید، متقاعدکردن آنها آسانتر میشود. تیترنویسهایی که از این محرکهای ذهنی آگاه هستند، میتوانند به طور متمرکز این محرکها را فعال کنند تا بر مشتری بالقوه تأثیر بگذارند. اغلب بدون اینکه مشتری حتی متوجه این موضوع شود.
فرایند تیترنویسی مبتنی بر روانشناسی
ابتدا باید از تحقیق در مورد مشتری شروع کنید. سعی کنید تا آنجا که ممکن است ذهنیت او را کشف کنید و نوع زبانی که استفاده میکند را پیدا کنید. موضوعاتی که مشتریان در مورد آنها صحبت میکنند و چگونگی نگاهشان به آن موضوعات نیز مهم هستند. اگر بهخوبی مشتری خود را بشناسید، ایدهای کاملاً محکم برای برخورد با او خواهید داشت.
تا جایی که میتوانید محصول را بشناسید. رقبا را بشناسید. بازارها را درک کنید. تحقیق خود را در دقیقترین شکل ممکن انجام دهید. برای تیترها پیشنویس تهیه کنید، بازخورد دریافت کنید و در صورت لزوم بر اساس بازخوردها دوباره روی تیترها کار کنید.
یک تحقیق خوب، مطالعه سیستماتیک مواد و منابع، برای اثبات حقایق به مشتری است. تحقیق بخشی جداییناپذیر از فرایند تیترنویسی است، زیرا به درک مشتری، بازارها، محصول و رقبا کمک زیادی میکند.
بعد از تحقیق، باید این را درک کنید که هنگام نوشتن یک تیتر تبلیغاتی خوب، باید به مغز مخاطب خود وارد شوید و از انگیزههای درونی او استفاده کنید تا وادارش کنید به توصیۀ شما پاسخ دهد و به فراخوان شما عمل کند.
البته این را فراموش نکنید که تیترنویسی خوب، صرفاً به معنای استفاده از زبان متقاعدکننده برای برقراری ارتباط با مشتری نیست. بلکه به معنای نوشتن چیزی است که مشتری میخواهد بخواند. بنابراین مهم است که با زبان، توناژ و دیدگاه مخاطبان منطبق باشید تا بتوانید پیام خود را منتقل کنید.
فعالسازی محرکهای ذهنی مشتریان بالقوه
به جای ویژگیهای محصولات، روی مزایای آن تمرکز کنید. بسیاری از تیترنویسها در تلۀ توصیف محصول میافتند. چیزی که آنها متوجه نمیشوند این است که آنچه در مورد محصول میگویند را میتوان در مورد چهار یا پنج محصول دیگر از همان دسته گفت! شما نیازی به بیان آنچه محصول شما انجام میدهد ندارید. شما باید روی آنچه محصول شما برای مشتری انجام میدهد، تمرکز کنید. یک مشتری تمایل دارد بر اساس ارزش محصول تصمیم خرید بگیرد.
گاهی اوقات برای افزایش اعتبار محصول، تیترنویسها تمایل دارند تیتر خود را با اصطلاحات ترسناک و اغلب بیفایده پر کنند که مشتری را گیج و منصرف میکند. در سرفصلهای خود از زبانی ساده و قابل فهم استفاده کنید.
نکتۀ بعدی این است که حتماً باید به مخاطب خود مدرک اجتماعی بدهید. اگر در تیتر خود در مورد کیفیت محصول صحبت میکنید یا به دنبال اعتماد مصرفکنندگان هستید، اظهارات خود را با شواهدی پشتیبانی کنید تا به خود اعتبار دهید.
درک رفتار مغز برای نوشتن یک تیتر موفق
بسیاری از حوزههای بازاریابی به درک رفتار انسان بستگی دارد. برای اینکه واقعاً در تکنیکهای تیترنویسی موفق باشید، باید رفتار مغزی مشتریان خود درک کنید. اینکه آنها چگونه فکر میکنند و مغز آنها اطلاعات را چگونه پردازش میکند. البته این کار اصلاً ساده نیست.
مغز ما پر از ظرایف و پیچیدگیهای عجیبوغریب است که بر نحوه تصمیمگیری ما تأثیر میگذارد. خوشبختانه همین امر باعث میشود که تیترنویسها میانبرهایی برای متقاعدکردن مخاطب داشته باشند.
ما در ادامه سه مورد از شگردهای روانشناختی را معرفی میکنیم به شما کمک میکند تیترهایی قانعکننده، متقاعدکننده و پر از پتانسیل تبدیل بنویسید.
- نورونهای آینهای را فعال کنید!
تابهحال شده است که فقط به یک دلیل خاص بارها بخندید؟ یا وقتی کسی در تلویزیون گریه میکند، مقابله با اشکها برایتان سخت باشد؟ در این شرایط، نورونهای آینهای شما هستند که وارد میشوند. از سنین پایین، مغز انسان مسیرهای عصبی آشنا و تکراری را توسعه میدهد. به این معنی که وقتی افراد رفتار یا احساسی را در فردی دیگر مشاهده میکنند، انگار خودشان آن عمل را انجام میدهند.
با استفاده از این ویژگی، تیتر بازاریابی خود را بهگونهای بنویسید که احساسات خوانندگان را تحتالشعاع قرار دهید. نیازها و احساسات ذهنی آنها را درک کنید و سپس تیتری بنویسید که دقیقاً احساس آنها را منعکس کند.
مانند یک دوست خوب، شما باید قبل از ارائهی محتوای اصلی، نشان دهید که احساسات مخاطب را درک میکنید و خودتان هم مثل او هستید. ایجاد شخصیت یا کاراکتر خریدار و سپس معرفی او به مشتری، گامی مهم در فرایند تیترنویسی و بهطورکلی کپیرایتینگ است.
- از قدرت متقاعدکنندۀ “نقل و انتقال” استفاده کنید!
ما در اینجا در مورد وسایل نقلیه صحبت نمیکنیم. بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی، “نقل و انتقال” مکانیزمی است که از طریق آن، روایتها میتوانند به طور مستقیم بر باورها تأثیر بگذارند. همین تحقیقات نشان میدهد که مکانیزم نقل و انتقال، پتانسیل پذیرش را در ما بیشتر میکند.
با استفاده از این محرک، شما میتوانید مشتریان خود را با درهمتنیدگی ارزش خود در یک داستان یا روایت ساده و بسیار کوتاه، متقاعد کنید. مثلاً بنویسید «جک چگونه با این 10 راهکار موفق شد به یک میلیونر مجازی تبدیل شود؟!» بهخاطر داشته باشید، روایتها باعث میشود مخاطبان پذیراتر شوند.
3) تسلط شناختی را فراموش نکنید.
تسلط شناختی، تجربۀ ذهنی برای درک سهولت یا دشواری انجام یک کار است. به زبان ساده، هرچه درک چیزی برای مغز ما آسانتر باشد، تمایل بیشتری به باور آن داریم. برعکس، همانطور که آلتر اوپنهایمر، روانشناس دانشگاه پرینستون اشاره میکند، «نفهمیدن بهعنوان یک زنگ خطر شناختی عمل میکند و یک مانع ایجاد میکند که برای اغلب مردم باعث ایجاد احساس خطر و نگرانی میشود.»
تیترهای بیش از حد مهندسی شده کار نمیکنند. سعی کنید همانطور که مردم فکر میکنند بنویسید و از زبانی نرم برای توصیف عناصر پیچیدۀ تجاری استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

برای دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید

سوالات پر تکرار
باید چندین و چند تیتر بنویسید. هر چه گزینههای بیشتری داشته باشید بهتر است. در تیترنویسی شاید هیچ راهکاری مثل آزمونوخطا مؤثر نباشد. برندهای بزرگ قبل از اینکه محتوای تبلیغاتی خود را منتشر کنند، تیترهای زیادی را A/B تست میکنند تا تیتری با بیشترین کلیک و اشتراکگذاری را پیدا کنند. این برندها به گرامر ضعیف، طول تیتر یا هرگونه قرارداد نوشتاری اهمیتی نمیدهند. آنها بهسادگی تعداد خیلی زیادی تیتر مینویسند و اجازه میدهند علم، برنده را انتخاب کند!
پاسخ ساده است. در صورتی که به آن عمل کنید! بهترین تیترها وعدۀ انجام کاری ارزشمند یا محرک احساسی را میدهند. «چگونه از وبلاگنویسی 1،850،000 دلار در سال تولید کنیم؟» تیتر فوقالعاده قانعکنندهای است که نوید پولی بزرگ را میدهد. حال اگر مقالهای داشته باشید که واقعاً موفقیتهای قابل تکرار و مطالعات موردی در مورد چگونگی دستیابی به آن را نشان دهد، به قول خود عمل کردهاید.
دو راه اصلی برای این هدف وجود دارد. یکی استفاده از قیدهای زمانی «اکنون» و دیگری اشاره به تاثیرات نادانی است. معمولاً با اضافه کردن کلماتی مانند «همین حالا» یا «امروز» به تیتر تبلیغاتی میتوان احساس فوریت مناسبی در آن ایجاد کرد. «7 راه که همین حالا باعث رشد وبلاگ شما میشوند»، بسیار قانعکنندهتر از «7 راه برای رشد وبلاگ شما» است. از طرف دیگر، میتوانید با اشاره به تأثیرات نادانی، حس فوریت را افزایش دهید. برای مثال: «10 اشتباهی که نمیخواهید در حین راهاندازی وبلاگ مرتکب شوید.»