زندگی یک بازی است. هرکس که این حقیقت ساده را پذیرفته باشد، مدتها پیش قوانین خاص خودش را برای زندگی ابداع کرده و گذران روزهای خود را آسانتر و جالبتر کرده است. شاید برایتان جالب باشد که حتی بازاریابان نیز این اصل را چندین دهه پیش اجرا کردهاند.
زمانی که متوجه شدند تبلیغات کسلکننده و آزاردهندهای که میسازند، دیگر مؤثر نیست و بودجههایشان دارد به هدر میرود. پس مجبور شدند منابع اطلاعاتی جدیدی را به کار بگیرند و اینجا بود که مفهوم گیمیفیکیشن وارد دنیای بازاریابی و تجارت شد.
گیمیفیکیشن که در زبان فارسی به «بازیکاری»، «بازیسازی» و «بازیوار سازی» نیز ترجمه میشود، به استفاده از عناصر بازی در شاخههایی اشاره دارد که مرتبط با صنعت بازی نیستند. اگرچه عناصر بازی تاکنون معمولاً در حوزۀ آموزش، تیمسازی، تولید ایدههای جدید در صنایع مختلف استفاده شدهاند، اما پتانسیل این روش در دیجیتال مارکتینگ و شبکههای اجتماعی بسیار زیاد است.
استفاده از بازی برای یادگیری و کسب اطلاعات جدید نهتنها بسیار مؤثر است، بلکه بسیار هیجانانگیز هم هست. گیمیفیکیشن در بازاریابی به شما این امکان را میدهد که تعداد بیشتری از مخاطبان هدف را درگیر کنید و برند خود را با جزئیاتی غیراستاندارد اما سرگرمکننده مرتبط کنید تا به سطح بالایی از آگاهی و وایرال شدن دست یابید. علاوه بر این، یکی از قدرتمندترین ابزارها برای تقویت وفاداری مشتریان است.
استفاده از چنین راهبردهایی در دنیای مدرن ضروری است. چراکه انسانهای نسل امروز، افرادی هستند که با تلویزیونهای اینترنتی، بازیهای ویدئویی، موزیک ویدئوها و اپلیکیشنهای مختلف بزرگ شدهاند. آنها عمیقاً درگیر فناوریهای دیجیتال هستند. بنابراین جذب علاقۀ آنها با قوانین کلاسیک بازاریابی بسیار دشوار است. چراکه تبلیغات معمولی را کسلکننده میدانند. بنابراین، بازیسازی حتماً باید بخشی از استراتژی بازاریابی شما باشد.
اگر به دنبال راههایی جدید و نوآورانه برای دستیابی به مخاطبان هدف خود هستید و از تبلیغات آنلاین سنتی نتیجه نگرفتهاید، این مقاله برای شما نوشته شده است. حتماً تا پایان با ما همراه باشید تا با استفاده از گیمیفیکیشن، از غریزۀ اصلی انسان برای بازیکردن بهره ببرید و یک تجربه دیجیتالی مثبت با سودآوری بالا خلق کنید.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
با دریافت خلاصه ی همین مطلب به صورت فایل پی دی اف، این مقاله را در زمان مناسب تری مطالعه فرمایید.
منظور از گیمیفیکیشن چیست؟
به فرایند استفاده از عناصر اصلی یک بازی، مانند امتیازدهی، کسب پاداش و رقابت با دیگران در محتوای بازاریابی یا آموزشی برای تشویق مخاطب به تعامل با یک محصول یا خدمت، گیمیفیکشن گفته میشود. این مفهوم از غریزۀ اصلی انسان برای برنده شدن ریشه میگیرد.
همۀ ما حتی زمانی که در تعطیلات، با خانوادۀ خود بازیهای سادۀ انجام میدهیم نیز همچنان دوست داریم برنده شویم. دلیلش این است که چه بخواهیم چه نخواهیم، مردم همیشه برای رقابت آماده هستند. استفاده از گیمیفیکیشن در محتوای بازاریابی انگیزههای ذاتی انسان را تقویت میکند تا برای تعامل و کسب اطلاعات بیشتر اقدام کنند.
عناصر گیمیفیکیشن در همه چیز از کمپینهای بازاریابی گرفته تا طراحی وب و حتی استراتژیهای تجارت الکترونیک ظاهر شدهاند. همانطور که گفتیم، اگرچه بازیسازی معمولاً در محتوای آموزشی برای ایجاد انگیزه در فراگیران و ایجاد حس موفقیت در حین یادگیری استفاده میشد؛ اما با این حال، زمانی که از آن بهعنوان ابزاری برای افزایش تعامل مشتری و پاداش دادن در مقابل وفاداری استفاده شود، بسیار قدرتمندتر و سودآورتر عمل میکند.
هنگامی که از گیمیفیکیشن به درستی استفاده شود، مردم این حس سرگرمی و موفقیت را با برند شما مرتبط میکنند تا احساس کنند بخشی از برند شما هستند. حتی آنها میخواهند این احساس را در آینده نیز تکرار کنند، بنابراین برای تعامل بیشتر به این سمت میآیند. بدیهی است که این حس وفاداری در نهایت منجر به افزایش درآمد شما میشود.
گیمیفیکیشن میتواند اشکال مختلفی داشته باشد، اما هدف اکثر شرکتها از اجرای آن، ایجاد محیطی است که مشتریان بتوانند در تعاملات خود با برند، از نظر روانشناسی احساس «سرمایهگذاری» بیشتری کنند. بهعنوانمثال، هر بار که مشتری دربارۀ یک پست وبلاگ نظر میدهد، یک امتیاز کسب میکند و بعداً میتواند آن امتیازها را با جوایزی مبادله کند.
چگونه گیمیفیکیشن را وارد محتوای خود کنیم؟
حقیقت این است که هیچ راه دقیق و مشخصی برای گیمیفای کردن وبسایت یا محتوای بازاریابی شما وجود ندارد. بهعبارتدیگر، روشی که انتخاب میکنید تا حد زیادی به مخاطبان شما و نوع تجربهای که به آن پاسخ میدهند بستگی دارد. با این حال برخی استراتژیهای آزمایش شده و کلی وجود دارد که در ادامۀ مقاله به آنها اشاره میکنیم.
1. شاید لازم باشد یک تجربه واقعی از بازی ایجاد کنید!
وقتی نوبت به بازیسازی در دیزاین و محتوای سایت شما میرسد، لزوماً نیازی به فکری هوشمندی ندارید. شما میتوانید بسیار ساده عمل کنید و واقعاً یک بازی طراحی کنید.
بهعنوانمثال، میتوانید به کمپینهایی فکر کنید که در کشور خودمان اجرا میشود. مثلاً اسنپ یا دیجیکالا بارها و بارها چنین طرحهایی را پیاده کردهاند. طرحهایی که مشتریان با انجام یک بازی ساده در موبایل خود، میتوانستند کد تخفیف یا جوایز دیگری بگیرند.
نکته مهم در مورد این سبک بازیسازی این است که تمام مردم، با هر سلیقهای را تشویق میکند تا به روشی سودآور با برند موردنظر ارتباط برقرار کنند. برای شروع این سبک بازیها، شما باید در ابتدا شمارۀ موبایل یا آدرس ایمیل خود را وارد کنید. یعنی آن شرکت میتواند لیست ایمیل یا شمارههای همراه خود را تکمیل کند و در عین حال مشتریان جدیدی کسب کند و مشتریان فعلی خود را نیز خوشحالتر کند.
اگر به فکر اجرای این استراتژی هستید، مطمئن شوید که بخش زیادی از مخاطبین هدف شما از بازی جدید اطلاع دارند. اسکرینشاتها و استوریهای مردم را در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و در تیزر تبلیغاتی خود در این باره صحبت کنید.
یادتان نرود که حتماً روی سرگرمی تمرکز کنید. به یاد داشته باشید، بازیها قرار است سرگرمکننده باشند. در ابتدا واکنش مخاطبان آزمایشی خود را اندازهگیری کنید تا مطمئن شوید که اوقات خوبی را سپری میکنند.
2.یک برنامه وفاداری یا پاداش طراحی کنید.
وفاداری یکی از ارزشمندترین چیزهایی است که مخاطبان میتوانند به شما بدهند. اما وقتی به آنها پاداش نمیدهیم، چرا باید انتظار وفاداری داشته باشیم؟ استراتژیهای وفاداری ابزارهای فوقالعادهای برای رشد و تعامل تجاری هستند. این ابزارها به شما کمک میکنند که مشتریان یکباره را به مشتریان تکراری و طرفداران پروپاقرص برند خود تبدیل کنید.
اینکه چگونه به مشتریان خود پاداش دهید (و چه زمانی) به شما بستگی دارد. برخی از شرکتها ممکن است هر بار که پستی را در رسانههای اجتماعی، یا مقالهای را در وبلاگ خود منتشر میکنند، با پاداشهایی تعامل بیشتر با برند خود را تشویق کنند. این پاداشها ممکن است با طرح سؤالی از مقاله یا ویدئوی آموزشی موردنظر به مخاطبین داده شوند.
از سوی دیگر، برخی برندها برای هر خریدی که انجام میشود، پاداشی به خریداران میدهند. بسیاری از فروشگاههای اینترنتی کشور خودمان از این برنامۀ پاداش استفاده میکنند.
همزمان که مشتریان خرید بیشتری میکنند، امتیازهایی اضافی دریافت میکنند که میتوانند آنها را برای خریدهای آتی خود بگذارند. این باعث میشود مشتریان برای خرید بیشتر برگردند. در حالی که در غیر این صورت این کار را نمیکردند.
هنگام گیمیفیکشن با ایجاد یک برنامۀ وفاداری، به مشتریان خود احساس خاص بودن بدهید. اطمینان حاصل کنید که مخاطبان از اینکه یکی از معدود خوش شانسهای برنامه هستند احساس خوبی داشته باشند. به آنها تخفیفها و پیشنهادهایی بدهید که در جاهای دیگر نمیتوانند دریافت کنند. یادتان باشد که آنها را در جریان بگذارید! به مشتریان بگویید برای دریافت پاداش بعدی خود باید چه زمانی، چه کاری انجام دهند.
3. برای تعامل با مشتری مشتاق باشید.
بزرگترین مزیت گیمیفیکیشن این است که تعامل با مشتری را تشویق میکند و افزایش میدهد. اما شما هم باید برای پیادهسازی آن مشتاق باشید.
همانطور که گفتیم، میتوانید برای شروع خیلی ساده عمل کنید و به شرکتکنندگانی که روی پستهای وبلاگ شما نظر میدهند یا پستهای شما را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، جوایزی بدهید. درست است که مشتری از پاداش سود میبرد، اما شما از این تعامل سود بیشتری میبرید.
مثلاً کمپانی سامسونگ، گیمیفیکیشن را با اجرای عملکردی در وبسایت خود آغاز کرده است. این کمپانی به مشتریان اجازه میدهد در مورد مسائل مربوط به محصولاتش بحث کنند و در اتاقهای گفتوگو، ویدئوهای مختلفی را در این باره تماشا کنند. فعالترین شرکتکنندگان برای تلاشهای خود در این بحثها، کدهای تخفیف باارزشی دریافت میکنند.
اگر ساختار کسبوکار شما مستلزم مشارکت زیاد مخاطبان است، استفاده از عناصر گیمیفیکیشن میتواند آنها را تشویق کند که به جای کسل شدن، مدت بیشتری با شما بمانند. بهعنوانمثال، نرمافزار یادگیری زبان Duolingo یک استراتژی گیمیفیکیشن خاص در این باره دارد.
Duolingo میداند که یادگیری یک زبان جدید زمان زیادی میبرد و خیلی وقتها ممکن است حوصلهسربر باشد. بنابراین از کاربران خود میخواهد که به جای فکرکردن به تصویر بزرگ، اهداف کوچک و مشخصی را تعیین کنند. اهدافی که حس مراحل متوالی در بازیهای ویدئویی را به مخاطب میدهد.
این وظایف کوچکتر به طور منظم کاربران را باز میگرداند و به آنها جوایزی نیز میدهد. در این اپلیکیشن یک نوار پیشرفت وجود دارد که به شما کمک می کند پیشرفت خود را در مقایسه با سایر مشتریان پیگیری کنید. این یعنی همان حس رقابت که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم.
4. مسابقات متنوعی اجرا کنید و به مشتریان خود جایزه بدهید.
احتمالاً یکی از سادهترین و قدیمیترین راهها برای استفاده از گیمیفیکیشن در کمپینهای تبلیغاتی، مسابقه است. مسابقات از ابتدای تاریخ تجارت وجود داشتهاند و در کنار تمام مزایایی که دارند، راهی مفید برای جمعآوری اطلاعات مشتریان هستند.
این رقابتها راهی برای سوق دادن مخاطبان به انجام کارهای مثبت برای شرکت شما هستند. به عنوان مثال، همانطور که بارها و بارها دیدهاید، میتوانید مسابقهای برگزار کنید که در آن مشتریان یک پست اینستاگرامی را به اشتراک میگذارند و دوستان خود را برای مشارکت در صفحهای خاص تگ میکنند.
مسابقات طبیعتی هیجانانگیز و سرگرمکننده دارند. بنابراین فرصتی طلایی برای جذب کردن مشتریان جدید به شمار میآیند. اگر یک استارتآپ کوچک هستید، نیازی نیست جایزۀ بزرگی به مخاطبین بدهید. فقط مطمئن شوید جایزۀ شما چیزی است که مخاطب به آن علاقهمند است.
در این راستا، باید مخاطبین دیجیتال را با پستهای شبکههای اجتماعی و ایمیلها، تیزرهای جذاب و روشهای دیگر تبلیغات، در مورد این ایده هیجانزده کنید. در ادامه، راههای زیادی برای مشارکت به مردم ارائه دهید. اگر افراد نمیتوانند در رقابت رسانههای اجتماعی شرکت کنند، بهجای آن اجازه دهید کاری در وبسایت شما انجام دهند و از این جایزه نصیبی ببرند.
زمانی که مسابقه تمام شد، همچنان روی آن مانور دهید. پیگیری شما خیلی مهمتر از اجرای مسابقه است. با برندههای خود تولید محتوا کنید و تصاویر و ویدئوهای آنها را به شکل مداوم پست کنید. این کار باعث ایجاد تبلیغات بیشتر برای برند شما میشود و مردم را در مورد رویدادهای بعدی هیجانزدهتر میکند.
برخی محتواها به طور طبیعی جذابتر از بقیه هستند. پس اگر میخواهید اطلاعات یا دادههای مهم دربارۀ مسابقات خود را به نمایش بگذارید، باید از این نوع محتواها استفاده کنید. به جرئت میتوان گفت امروزه هیچ چیزی در دنیای بازاریابی محتوا، جای ویدئوهای خلاقانه را نمیگیرد.
قوانین استفاده از بازیسازی در بازاریابی
با هدف جلو بروید.
هیچ کمپین بازاریابی و انواع کمپین های تبلیغاتی نمیتوانند بدون مرحلۀ برنامهریزی انجام شوند. از آنجا که این موضوع به عنوان یک قانون و قاعدۀ همیشگی مطرح است، برای اجرای جدی گیمیفیکیشن هم باید اهداف و دلایل معتبری را با تجزیه و تحلیل معیارهای مختلف شناسایی کنید.
مثلا باید بحث کنید و به این نتیجه برسید که:
- نام تجاری فاقد شهرت است…
- رقبا در شبکههای اجتماعی فعالتر هستند…
- محصول جدیدی قرار است به زودی عرضه شود و هنوز بسیاری از مردم در مورد آن بیخبرند…
- باید به دنبال افزایش فروش و نرخ تبدیل باشیم…
هر نتیجهای که پس از تجزیهوتحلیل حاصل شد، گیمیفیکیشن یک ابزار عالی در تمام موارد ذکر شده است. تنها با محدود کردن اهداف و مقاصد است که میتوانیم مخاطب هدف را تعیین کنیم و هوشمندانهترین قدمها را برداریم. با تشریح واضح اهداف، از شر مشکلات غیرضروری خلاص خواهیم شد.
به انگیزهها شکل بدهید.
یک بازی بدون هدف، یک پیروزی بدون هدف را به دنبال خواهد داشت. باید پای یک ارزش مشخص در میان باشد. کاربران باید انگیزۀ تعامل داشته باشند. با تمرکز بر انگیزههای برند و مشتری، میتوانید باتوجه به بودجه، ایده و قالب بازی را تعیین کنید.
اگر روی مرحلۀ اول (شناسایی هدف) به خوبی کار کرده باشید، شکلگیری انگیزه در شما و مخاطب آسان است. این ارزش یا انگیزه لزوماً یک جایزۀ مادی نیست. برنده شدن در بسیاری از موارد میتواند شامل استفاده از مزایای ویژهای مانند دسترسی رایگان به یک محتوای آموزشی باشد.
ممکن است شما نیز جزو افرادی باشید که هنوز به طور کامل به میزان اهمیت طراحی رابط کاربری اپلیکیشنها در دنیای امروز پی نبردهاید.درباره طراحی رابط کاربری اپلیکیشن بیشتر بخوانید.
در مسیر طراحی، همیشه به دنبال سادگی باشید.
خیلی از افراد دوست دارند قبل از اینکه اقدامی در جهت خاصی انجام دهند، موفقیت آن را پیشبینی کنند. در مسیر گیمیفیکیشن، میتوان گفت موفقیت هر بازی با زمان صرف شده برای تحقیق در مورد مکانیزمهای کلیدی آن تعیین میشود.
این به چه معناست؟ منظور ما این است که شما باید تکتک بخشهای بازی را از نظر سناریو، مفهوم و نوع پیادهسازی در کمپین را مدام تحلیل و تست کنید. به عنوان بخشی از یک کمپین تبلیغاتی، انجام بازی باید تا حد امکان برای کاربران ساده باشد و رابط کاربری راحتی نیز داشته باشد.
اشتباه نکنید! سادگی در مکانیزم بازی به این معنا نیست که حتما دیزاین آن باید تهی از خلاقیت باشد. کاملاً برعکس، شما به یک طراح با تجربه نیاز دارید که روندهای کلیدی دیزاین را رعایت کند تا در عین سادگی، بیشترین کارآیی را استخراج کنید.
از پلتفرمهای مختلف غافل نشوید.
انطباق محصولات دیجیتال با نیازهای مخاطب، یکی از اصول مهم هر کمپین خلاقانه است. آیا محصول دیجیتال شما که کلی برای گیمیفای کردن آن زحمت کشیدهاید، روی دسکتاپ خوب به نظر میرسد؟ در مورد تبلتها چطور؟ در اندروید و iOS چگونه کار میکند؟ اگر چیزی در این میان اشتباه باشد، بخش اعظمی از مخاطبین را از دست خواهید داد.
برای اینکه به یک محصول دیجیتال، چه یک اپلیکیشن باشد، چه یک ویدئوی ساده، علاقهمند شویم، باید از نظر رابط کاربری و پلتفرم نمایشدهندهاش، دلنشین باشد. هر گونه مانعی مانند خطا در نمایشگر، اشکالات کدنویسی، یا به طور کلی ناتوانی در بالا آمدن بخشهای مختلف محصول، تمایل به ادامۀ تعامل را کاملاً از بین میبرد.
مزیتهای گیمیفیکیشن در کمپین بازاریابی شما
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، ما در سال 2022 زندگی میکنیم و روابط مردم با انواع سنتی تبلیغات آنلاین کمی شکرآب شده است! بنابراین بازاریابان همیشه به دنبال راههای مؤثرتری برای جذب مخاطبان خود هستند. راههایی مثل بازیوار سازی که نتایج بسیار درخشانی نیز داشته است.
در عصری که تعداد زیادی از مردم تبلیغات سنتی را با استفاده از مسدودکنندههای تبلیغات، مسدود میکنند تا توجهی به آن نداشته باشند، برندها احساس میکنند نیاز بیشتری به ارائه ارزش و پاداش دارند.
در این راستا، گیمیفیکیشن راهی را برای برندها فراهم میکند تا با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کنند و بر روند تصمیمگیری آنها تأثیر بگذارند. گیمیفیکیشن در جلب علاقۀ قشرهای مختلف مردم به پاداش و رقابت، بسیار عالی عمل میکند.
برندها همیشه به دنبال راههایی برای تعامل با مخاطبان فعلی، مخاطبان جدید یا ارتباط مجدد با مخاطبان قدیمی هستند. تجربیات گیمیفای شده این فرصت را برای مصرف کنندگان فراهم می کند تا در یک محیط سرگرم کننده با برند شما درگیر شوند بدون اینکه احساس کنند برند مدام فریاد میزند: «من را انتخاب کن!»
مشتریان پس از داشتن یک تجربۀ سرگرمکننده با یک بازی، نام برند شما را برای مدت طولانی در ذهن خود نگه میدارند و حتی ممکن است از نظر عاطفی به برند شما وابسته شوند!
از طرفی دادههای حاصل از بازیسازی شاید یکی از با ارزشترین داراییهای دنیای کسبوکار باشند. همراه با سیستمهای پیچیده هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، پایگاههای دادۀ غولپیکر میتوانند ابزارهای لازم را برای هدف قرار دادن بهترین مشتریان، با بهترین پیشنهاها فراهم سازند.
با این حال، جمعآوری این دادهها همیشه آسان نیست و اینجاست که گیمیفیکیشن وارد عمل میشود. با وعدۀ گذراندن اوقات خوش به کاربران یا حتی دریافت شانس برنده شدن یک جایزه؛ آنها احتمالا تمایل بیشتری به ارائه اطلاعات خود به شما خواهند داشت. اطلاعاتی که بعداً میتوانید از آنها برای به دست آوردن درک بهتری از مخاطبان هدف خود استفاده کنید.
از آنجایی که بازیکنان، با عناصر بازیسازی شدۀ برند شما درگیر میشوند، به احتمال زیاد به دعوت به عمل یا CTA شما پاسخ میدهند و این به بهبود نرخ تبدیل شما کمک زیادی میکند. اینجا رفتار مخاطب بیشتر بار احساسی دارد تا منطقی؛ بنابراین میتوانید به جذب تعداد بیشتری از افراد، از قشرها و سنین مختلف امیدوار باشید. چه کسی از یک کد تخفیف شگفتانگیز بدش میآید؟!
آیا گیمیفیکیشن معایبی هم دارد؟
بله! گیمیفیکیشن هم نگرانیهای خاص خودش را دارد و اگر حساب شده عمل نکنید، ممکن است به ضرر شما تمام شود. بدون شک بازاریابی به کمک بازی میتواند به شما کمک کند حضور دیجیتالی خود را بهبود ببخشید، تعامل با مشتریان خود را افزایش دهید و دادههایی را جمع آوری کنید که در غیر این صورت، حصول آنها بسیار دشوار بود. با این حال، چند نکته وجود دارد که باید قبل از شروع پروژۀ گیمیفیکیشن برای برند خود در نظر داشته باشید.
اول از همه، ساخت بازی های خوب به خلاقیت بالایی نیاز دارد. ساختن بازیهای پایه، مانند آزمونها یا تستهای ساده آسان است. اما باید گفت که کاربران واقعاً از این نوع تجربه لذت نمیبرند و بعید است که اگر یکی از این موارد به آنها ارائه شود، به مرحلۀ بعدی تعامل بروند.
بنابراین، برند شما باید به دنبال طراحی و توسعه بازیهایی سرگرمکننده، لذتبخش و اثباتشدهای باشد که چشمنواز عمل میکنند. در این زمینه حتما میتوانید از مشاورۀ حرفهای تیم تبلیغات اسپایرل تیم استفاده کنید.
فراموش نکنید توسعه بازی معمولاً به زمان کار طولانیتری نسبت به تبلیغات سنتی نیاز دارد. هر مرحله از فرآیند طراحی بازی، از پیادهسازی مفهوم تا درگیر کردن ذینفعان پروژه، طراحی و توسعه، آزمایش نهایی بازی و اجرای آن، به طراحان گرافیک و طراحان وب بسیار ماهر نیاز دارد. بنابراین به هیچوجه این استراتژی را ساده نگیرید و به فکر این موارد نیز باشید.
جمع بندی
در این مقاله خواندیم که منظور از گیمیفیکیشن، استفاده از عملیات، فرآیندها و عناصر یک بازی برای جلب مشارکت و وفاداری مصرف کننده است. با استفاده از تکنیکهایی که مهندسان نرمافزار برای جلب توجه بازیکنان یک بازی ویدئویی به کار میبرند، کسبوکارها نیز میتوانند به فکر افزایش نرخ تبدیل و فروش خود باشند.
گیمیفیکیشن احساسات انسانی افراد را در بستر وبسایتها و پلتفرمهای اجتماعی هدف قرار میدهد و این احساسات را به نفع کسبوکارها به کار میگیرد. همۀ ما میخواهیم بخشی از یک جامعه باشیم، به موفقیت برسیم و برای تلاشهایمان تحسین و بازخورد دریافت کنیم و در این راه پاداشهایی کسب کنیم. به همین دلیل است است که استراتژی بازیسازی، یک استراتژی همهگیر و استثنایی است که همین حالا باید به فکر اجرای آن باشید!
سوالات پر تکرار
انسانهای نسل امروز، افرادی هستند که با تلویزیونهای اینترنتی، بازیهای ویدئویی، موزیک ویدئوها و اپلیکیشنهای مختلف بزرگ شدهاند. آنها عمیقاً درگیر فناوریهای دیجیتال هستند. بنابراین جذب علاقۀ آنها با قوانین کلاسیک بازاریابی بسیار دشوار است. چراکه تبلیغات معمولی را کسلکننده میدانند. بنابراین، بازیسازی حتماً باید بخشی از استراتژی بازاریابی شما در عصر حاضر باشد.
پاداشها حرف اول را در یک برنامۀ وفاداری میزنند. اما اینکه چگونه به مشتریان خود پاداش دهید (و چه زمانی) به حوزۀ کاری و سلیقۀ بازاریابی شما بستگی دارد. برخی از شرکتها ممکن است هر بار که پستی را در رسانههای اجتماعی، یا مقالهای را در وبلاگ خود منتشر میکنند، با پاداشهایی تعامل بیشتر با برند خود را تشویق کنند. از سوی دیگر، برخی برندها برای هر خریدی که انجام میشود، پاداشی به خریداران میدهند. بسیاری از فروشگاههای اینترنتی کشور خودمان از این برنامۀ پاداش استفاده میکنند.
از آنجایی که بازیکنان، با عناصر بازیسازی شدۀ برند شما درگیر میشوند، به احتمال زیاد به دعوت به عمل یا CTA شما پاسخ میدهند و این به بهبود نرخ تبدیل شما کمک زیادی میکند. اینجا رفتار مخاطب بیشتر بار احساسی دارد تا منطقی؛ بنابراین میتوانید به جذب تعداد بیشتری از افراد، از قشرها و سنین مختلف امیدوار باشید.