A/B تستینگ چیست و چه کمکی به بهبود عملکرد محصول می‌کند؟

طراحی UI و UX

همۀ مدیران محصول تا حدودی با اهمیت A/B Test آشنا هستند. امروزه این تست به‌عنوان استانداردی طلایی برای سنجش اعتبار یک فرایند یا محصول در نظر گرفته می‌شود. این آزمایش سعی دارد سردرگمی‌های زیادی که در مورد نحوۀ تفسیر نتایج وجود دارد را برطرف کند.

به‌عنوان یک مدیر محصول (PM)، وظیفۀ شما ارائه محصولی است که کاربران دوست دارند. اما مانند بسیاری از موضوعاتی که در زندگی با آن مواجه هستیم، گفتن آن آسان‌تر از انجام‌دادنش است. گاهی وقت‌ها بهترین شیوه‌ها و آخرین ترندهای طراحی برای کاربران شما کارساز نیستند. در این مواقع، اگر هدف شما ارائه تجربۀ کاربری بهتر و افزایش درآمد باشد (که قطعاً هست)، باید راه موفقیت خود را با تست A/B آزمایش کنید.

بازاریابان و مدیران محصول دائماً تحت فشار هستند تا تصمیمات درستی در مورد ساخت و بهبود محصول خود بگیرند. اما خوشبختانه باید بگوییم که به هیچ وجه جای نگرانی نیست. چراکه A/B Test می‌تواند به شما در پیگیری همۀ این تصمیمات کمک کند. به این ترتیب، می‌توانید به هر مرحله از سفر کاربر، از فعال‌سازی و ورود به سیستم گرفته تا تبدیل و حفظ مشتری، وارد شوید و آن را بهبود ببخشید.

در فضای دیجیتال مارکتینگ، تست A/B معمولاً به ترکیب عناصری اشاره می‌کند که به نگه‌داشتن بازدیدکنندگان برای مدت طولانی‌تری در سایت کمک می‌کند. چراکه هرچه بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در سایت صرف کنند، احتمال اینکه ارزش محتوا را پیدا کنند و تبدیل به خریدار شوند بیشتر خواهد بود.

ما در این مقاله قرار است به طور مفصل، ساده‌ترین و مؤثرترین ابزار برای تعیین بهترین محصولات را معرفی کنیم. اگر شما هم قصد دارید با تست A/B بیشتر آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.

آنچه در این مقاله خواهیم خواند:

با دریافت خلاصه ی همین مطلب به صورت فایل پی دی اف، این مقاله را در زمان مناسب تری مطالعه فرمایید.

A/B تستینگ چیست؟

A/B Test که به‌عنوان تست تقسیم‌بندی (Split Testing) نیز شناخته می‌شود، به یک فرایند تصادفی آزمایش اشاره دارد که در آن دو یا چند نسخه از یک متغیر (صفحه وب، محصول فیزیکی و…) به طور هم‌زمان به افراد مختلف نشان داده می‌شود تا مشخص شود کدام نسخه بهترین تأثیر را بر جای می‌گذارد و معیارهای کسب‌وکار را اجرا می‌کند.

اساساً A/B Test تمام حدس و گمان‌های مربوط به بهینه‌سازی محصول، به‌خصوص وب‌سایت را حذف می‌کند و بهینه‌سازانِ تجربه را قادر می‌سازد تا تصمیماتی مبتنی بر اطلاعات اتخاذ کنند. در تست A/B، A به «کنترل» (Control) یا متغیر اصلی تست اشاره دارد. درحالی‌که B همان «تغییر» (Variation) یا نسخۀ جدیدی از متغیر اصلی است.

پس از تست، نسخه‌ای که معیار(های) کسب‌وکار شما را در جهت مثبت حرکت می‌دهد، به‌عنوان «برنده» (Winner) شناخته می‌شود. حال اگر ویژگی‌های نسخۀ برنده را در صفحه(ها) یا محصولات آزمایش شده اعمال کنیم، بدون شک موجب بهینه‌سازی محصول و افزایش بازگشت سرمایه (ROI) خواهد شد.

البته ذکر این نکته ضروری است که معیارهای تبدیل برای هر وب‌سایت منحصربه‌فرد است و متغیرهای یک کسب‌وکار با کسب‌وکار دیگر متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، در مورد فروشگاه‌های اینترنتی ممکن است هدف اصلی فروش محصولات باشد و باید صفحات با این هدف آزمایش شوند. در همین حال، برای کسب‌وکارهای B2B، ممکن است تولید لیدهای واجد شرایط هدف اصلی باشد.

به همین دلیل A/B Test یکی از مراحل مهم فرایند بهینه‌سازی نرخ تبدیل (Conversion Rate Optimization) یا به‌اختصار CRO است که با استفاده از آن می‌توانید بینش‌های کمّی و کیفی کاربران را جمع‌آوری کنید. سپس می‌توانید از این داده‌های جمع‌آوری‌شده برای درک رفتار کاربر، میزان تعامل، نیازهای بازدیدکنندگان و حتی رضایت از ویژگی‌های وب‌سایت استفاده کنید.

چرا باید A/B Test را جدی بگیریم؟

امروزه اغلب کسب‌وکارهای B2B از لیدهای بی‌صلاحیتی که در ماه دریافت می‌کنند ناراضی هستند. از سوی دیگر، فروشگاه‌های تجارت الکترونیک نیز با نرخ بالای رهاکردن سبد خرید دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این میان، رسانه‌ها و مؤسسات انتشاراتی نیز با میزان کم بیننده مواجه هستند. خب، اگر موافقید بیایید ببینیم چرا تمام این کسب‌وکارها باید A/B Test را انجام دهند.

نقاط نیاز (Pain Points) بازدیدکننده را بشناسید و حل کنید.

بازدیدکنندگان برای رسیدن به هدف خاصی که در ذهن دارند به وب‌سایت شما می‌آیند. این هدف ممکن است درک بیشتر محصول یا خدمات شما، خرید یک محصول خاص، خواندن یا یادگیری بیشتر در مورد یک موضوع خاص یا صرفاً مرور سایت شما باشد.

هدف بازدیدکننده هرچه که باشد، ممکن است در حین رسیدن به هدف خود با برخی دردسرها مواجه شود. مثلاً ممکن است کپی‌ها و مقالات شما گیج‌کننده باشند. یا یافتن دکمۀ CTA (مثلاً دکمۀ خرید محصول)، درخواست نسخه نمایشی و دیگر دکمه‌ها سخت باشد.

ناتوانی در دستیابی به اهداف، منجر به یک تجربۀ کاربری بد می‌شود. این اتفاق نرخ پرش کاربر را افزایش می‌دهد و در نهایت بر نرخ تبدیل شما تأثیر می‌گذارد. اینجا شما با استفاده از تست A/B می‌توانید از کیفیت و صحت ابزارهای دیجیتال خود اطمینان حاصل کنید و بهترین سفر کاربر را رقم بزنید.

ROI بهتری را از ترافیک موجود دریافت کنید.

همان‌طور که اکثر بهینه‌سازانِ تجربه متوجه شده‌اند، هزینه به‌دست‌آوردن ترافیک ارگانیک و باکیفیت در وب‌سایت بسیار زیاد است. در این راستا، A/B Test به شما این امکان را می‌دهد تا از ترافیک موجود خود نهایت استفاده را ببرید و به شما کمک می‌کند بدون نیاز به هزینه‌های اضافی برای کسب ترافیک جدید، نرخ تبدیل را افزایش دهید.

A/B Test می‌تواند بازگشت سرمایۀ بالایی برایتان رقم بزند. زیرا گاهی اوقات، حتی کوچک‌ترین تغییرات در ناوبری سایت شما می‌تواند منجر به افزایش قابل‌توجهی در نرخ تبدیل کلی کسب‌وکار شود.

نرخ پرش را کاهش دهید.

یکی از مهم‌ترین معیارهایی که برای ارزیابی عملکرد وب‌سایت شما باید ردیابی شود، نرخ پرش آن است. نرخ پرش یعنی میزان ترک شدن سایت شما توسط کاربران در واحد زمان. ممکن است دلایل زیادی پشت نرخ پرش بالای وب‌سایت شما وجود داشته باشد. مانند گزینه‌های زیاد و گیج‌کننده برای انتخاب، عدم تطابق انتظارات کاربر با ناوبری سایت، استفاده از اصطلاحات فنی و تخصصی بیش از حد و…

ازآنجایی‌که وب‌سایت‌های مختلف اهداف متفاوتی را ارائه می‌کنند و به انواع مختلف مخاطبان پاسخ می‌دهند، هیچ راه‌حل یکسانی برای کاهش نرخ پرش وجود ندارد. بااین‌حال، اجرای تست A/B  می‌تواند برای همه سودمند باشد.

با تست A/B، می‌توانید چندین گونه از یک صفحۀ وب‌سایت خود را آزمایش کنید تا بهترین نسخه ممکن را پیدا کنید. این نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا نقاط اصطکاک و باگ‌های سایتتان را پیدا کنید، بلکه به بهبود تجربه کلی بازدیدکنندگان وب‌سایت شما کمک می‌کند و باعث می‌شود زمان بیشتری را در سایت شما صرف کنند تا در نهایت به مشتری پولی تبدیل شوند.

اصلاحات کم‌خطر انجام دهید.

به‌جای طراحی مجدد کل محصول، با تست A/B، تغییرات جزئی و تدریجی در محصول خود ایجاد کنید. این قابلیت می‌تواند شهرت برند شما را تا حد ممکن حفظ کند. چراکه تغییرات بزرگ ناگهانی، ممکن است باعث شود مخاطب دیگر برند شما را نشناسد.

A/B Test به شما این امکان را می‌دهد که منابع خود را با حداقل تغییرات ممکن بهبود ببخشید. نمونه‌ای از آن می‌تواند تغییرات صفحۀ توضیحات محصول باشد.

زمانی که قصد حذف یا به‌روزرسانی صفحۀ توضیحات محصول را دارید، می‌توانید یک تست A/B  انجام دهید تا ببینید بازدیدکنندگان قرار است به این تغییر چه واکنشی نشان دهند. با اجرای این تست می‌توانید واکنش آن‌ها را تجزیه‌و‌تحلیل کنید.

نمونۀ دیگری از اصلاحات کم‌خطر، معرفی یک تغییر قابلیت در محصول است. قبل از معرفی یک ویژگی جدید، راه‌اندازی آن با A/B Test می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا تغییر جدیدی که پیشنهاد می‌کنید مخاطبان را راضی می‌کند یا خیر.

اجرای یک تغییر در محصول بدون آزمایش آن، ممکن است ضررهای جبران‌ناپذیری به شما بزند. بنابراین بهتر است با آزمایش و سپس ایجاد تغییرات، پیش‌بینی قطعی‌تری داشته باشید و غافل‌گیر نشوید.

دستیابی به پیشرفت‌های آماری قابل‌توجه

ازآنجایی‌که A/B تستینگ کاملاً مبتنی بر داده است و جایی برای حدس و گمان، احساسات یا غریزه باقی نمی‌گذارد، می‌توانید پیشرفت کسب‌وکار خود را بر اساس پیشرفت‌های آماری دقیق بسنجید. اینجا قابلیت این را دارید که معیارهایی مانند زمان صرف شده در صفحه، تعداد کلیک، ناوبری صحیح و دیگر ویژگی‌ها را در قالب نمودارهایی واضح بسنجید و سپس بهترین تصمیم را بگیرید.

چه چیزهایی را می‌توانیم A/B تست کنیم؟

اگر یک کسب‌وکار آنلاین را اداره می‌کنید، قطعاً می‌دانید که این قیف تبدیل وب‌سایت شماست که سرنوشت کسب‌وکارتان را تعیین می‌کند. بنابراین، هر محتوایی که از طریق وب‌سایت شما به مخاطبان هدف می‌رسد، باید تاحدامکان بهینه‌سازی شود.

این امر به‌ویژه برای عناصری که پتانسیل تأثیرگذاری بر رفتار بازدیدکنندگان سایت شما و نرخ تبدیل را دارند صادق‌تر است. هنگام اجرای یک برنامۀ بهینه‌سازی، می‌توانید عناصر کلیدی زیر را در سایت خود آزمایش کنید. البته این را بگوییم که این تست برای تمام انواع محصولات صادق است. ولی ما اینجا به علت اهمیت بالای وب‌سایت، به‌عنوان مرکز فرماندهی فروش در دیجیتال مارکتینگ، صرفاً موارد مرتبط با آن را بررسی می‌کنیم.

1. سرفصل‌ها و عناوین فرعی

تیتر عملاً اولین چیزی است که بازدیدکننده در یک صفحۀ وب به آن توجه می‌کند. تیتر همان چیزی است که اولین و آخرین برداشت مخاطب را مشخص می‌کند و با پرکردن جاهای خالی ذهن مخاطب، تعیین می‌کند که آیا مخاطب به خواندن ادامه دهد یا خیر.

ازاین‌رو، ضروری است که در مورد سرفصل‌ها و عناوین سایت خود بسیار محتاط باشید. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها کوتاه، دقیق، جذاب هستند و پیام موردنظر شما را در مرحله اول منتقل می‌کنند. سعی کنید تست A/B چند کپی را با فونت‌ها و سبک‌های نوشتاری مختلف تست کنید و آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل کنید. پس از آزمایش، تیترهایی را انتخاب کنید که بیشتر توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کنند و آن‌ها را وادار به خرید می‌کنند.

2. متن اصلی

محتوای متنی اصلی وب‌سایت شما باید به‌وضوح نشان دهد که بازدیدکننده چه چیزی را دریافت می‌کند و چه سودی را از خواندن مطلب می‌برد. به‌علاوه، متن اصلی باید با تیتر و عنوان فرعی صفحۀ شما همخوانی داشته باشد. یک متن خوب می‌تواند شانس تبدیل در وب‌سایت شما را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد.

هنگام تهیۀ پیش‌نویس محتوای وب‌سایت خود و تست A/B دو پارامتر زیر را در نظر داشته باشید:

  • سبک نوشتار: از لحن مناسب بر اساس نیاز مخاطب هدف خود استفاده کنید. متن شما باید مستقیماً کاربر نهایی را مورد خطاب قرار دهد و به همه سؤالات او پاسخ دهد. حتماً باید حاوی عبارات کلیدی باشد. قابلیت استفاده و عناصر محصول را توضیح می‌دهد و نکات مهم را برجسته می‌کند.

 

  • قالب‌بندی: از سرفصل‌ها و عناوین فرعی مرتبط استفاده کنید. محتوا را به پاراگراف‌های کوچک با قابلیت خوانش آسان تقسیم کنید و با استفاده از بولت‌پوینت‌ها یا فهرست‌های عادی، آن را برای مخاطب قالب‌بندی کنید.

3. خطوط موضوعی (Subject lines)

خطوط موضوعی در ایمیل مستقیماً بر نرخ بازشدن آن تأثیر می‌گذارد. ممکن است بی‌رحمانه به نظر برسد اما اگر مخاطب چیزی را که دوست دارد نبیند، احتمالاً ایمیل را وارد سطل زباله خواهد کرد. طبق تحقیقات اخیر، متوسط ​​نرخ بازشدن در بیش از دوازده صنعت برتر در حوزۀ دیجیتال، از 25 تا 47 درصد متغیر است. حتی اگر بالاتر از حد متوسط ​​باشید، فقط نیمی از مشترکین شما ممکن است ایمیل‌های شما را باز کنند. شک نکنید A/B Test در خطوط موضوعی می‌تواند شانس شما را برای کلیک کردن افراد تا حدود زیادی افزایش دهد.

4. طراحی و چیدمان سایت

با پیشرفت تکنولوژی و آشنایی اغلب مردم با عناصر دیزاین و ناوبری سایت‌ها، مشتریان دوست دارند قبل از خرید، همه چیز را با وضوح و کیفیت بالا ببینند. بنابراین صفحۀ محصول شما باید از نظر طراحی و چیدمان در بهینه‌ترین شکل خود باشد.

سعی کنید همیشه همراه با کپی (محتوای متنی)، طراحی و چیدمان صفحه شامل تصاویر و ویدئوهای جذاب باشد. صفحۀ محصول باید به تمام سؤالات بازدیدکنندگان پاسخ دهد؛ بدون این‌ که آنها را گیج کند و همه‌چیز درهم و برهم باشد.

حتماً نظرات مشتریان را برجسته کنید. نظرات خوب و بد را برای محصولات خود نمایش دهید. حتی نظرات منفی به فروشگاه شما اعتبار می‌بخشند و شما را به‌عنوان برندی صادق معرفی می‌کنند. از گیج کردن خریداران بالقوه با زبانی پیچیده اجتناب کنید. متن‌ها و توضیحات را کوتاه، ساده و سرگرم‌کننده نگه دارید.

یکی از نتایج بزرگی که برندهای برتر با A/B Testهای فراوان گرفته‌اند، مزیت احساس فوریت است. برچسب‌هایی مانند «فقط ۲ محصول موجود در انبار باقی مانده است»، شمارش معکوس مانند «پیشنهاد تخفیف تا ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه دیگر به پایان می‌رسد» معجزه می‌کنند. با تخفیف‌های انحصاری و پیشنهادهای جشنواره‌ای و غیره، محصول را برجسته کنید تا خریداران احتمالی را وادار به خرید فوری آن کنید.

صفحات مهم دیگری که طراحی آن‌ها باید در لیست تست A/B باشند، صفحاتی مانند صفحۀ اصلی و صفحه فرود هستند. از A/B Test برای کشف بهینه‌ترین نسخۀ این صفحات مهم استفاده کنید. تا جایی که می‌توانید ایده‌های مختلف را امتحان کنید. ایده‌هایی مانند اضافه‌کردن فضای سفید زیاد و تصاویر با کیفیت بالا، به نمایش گذاشتن ویدئوهای محصول به‌جای تصاویر و…

5. جهت‌یابی یا ناوبری (Navigation)

یکی دیگر از عناصر وب‌سایت شما که می‌توانید با A/B Test بهینه‌سازی کنید، ناوبری سایت است. به عقیدۀ بسیاری از بازاریابان، ناوبری مهم‌ترین عنصر در ارائه‌ی یک تجربه کاربری عالی است. مطمئن شوید که یک برنامه واضح برای ساختار سایت خود و نحوه پیوند صفحات مختلف به یکدیگر دارید.

ناوبری سایت شما از صفحه اصلی شروع می‌شود. صفحه اصلی، صفحه‌ای است که سایر صفحات از آن بیرون می‌آیند و سپس به یکدیگر پیوند می‌خورند. اطمینان حاصل کنید که ساختار شما به‌گونه‌ای است که بازدیدکنندگان بتوانند به‌راحتی آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند و به دلیل شکسته شدن مسیر ناوبری، گم نشوند.

6. CTA (Call-to-Action)

CTA یا همان دعوت به عمل، جایی است که همۀ اقدامات شما به آنجا می‌رسد. هدف نهایی از تلاش‌های دیجیتال مارکتینگ این است که بازدیدکنندگان مسیر خرید خود را به طور کامل تمام کنند. یا اگر نه، حداقل فرم ثبت‌نام سایت را پر کنند یا دیگر اقدامات ازاین‌دست که ارتباط مستقیمی با نرخ تبدیل شما دارند.

A/B Test شما را قادر می‌سازد نسخه‌های مختلف CTA و نحوۀ قرارگیری آن‌ها در صفحه وب را با اندازه و طرح و رنگ و غیره آزمایش کنید و بهترین نسخه را بیابید.

چگونه A/B Test را انجام دهیم؟

A/B Test یک روش بسیار سیستماتیک برای یافتن بهترین‌ها در هر کمپین بازاریابی معین است و مشخص می‌کند که چه چیزی واقعاً کار می‌کند، و چه چیزی واقعاً کار نمی‌کند. از آنجاکه بیشتر تلاش‌های بازاریابی در جهت افزایش ترافیک است، ارائه‌ی بهترین تجربه به کاربران وب سایت از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.

این موضوع به آن‌ها کمک می‌کند تا به اهداف خود برسند و این یعنی شما به اهداف خود رسیده‌اید. تا اینجای مقاله دیدیم که یک برنامۀ ساختاریافتۀ تست A/B می‌تواند تلاش‌های بازاریابی شما را با تعیین دقیق‌ترین حوزه‌های مشکل‌ساز که نیاز به بهینه‌سازی دارند، سودآورتر کند. اما چگونه باید این تست را انجام دهیم؟

مرحله 1: تحقیق و پژوهش

قبل از نگارش یک طرح تست A/B، باید تحقیقات کاملی در مورد نحوه عملکرد وب‌سایت (یا هر محصول دیگری) در حال حاضر انجام دهید. شما باید داده‌های مربوط به تعداد کاربرانی که وارد سایت می‌شوند، صفحاتی که بیشترین ترافیک را جذب می‌کنند، اهداف مختلف تبدیل در صفحات مختلف و… را جمع‌آوری کنید.

برای مثال، ممکن است بخواهید با فهرست کوتاه صفحاتی که دارای بالاترین پتانسیل درآمد یا بیشترین ترافیک روزانه هستند، شروع کنید و بخواهید با تست A/B عمیق‌تر به جنبه‌های کیفی این ترافیک‌ها بپردازید. همان‌طور که خواهیم دید، تحقیقات کمی و کیفی می‌تواند به ما کمک کند تا برای مرحلۀ بعدی فرایند آماده شویم.

مرحله 2: مشاهده و فرموله کردن فرضیات

با ثبت مشاهدات تحقیقاتی و ایجاد فرضیه‌های مبتنی بر داده، به هدف افزایش نرخ تبدیل و دیگر اهداف تجاری خود نزدیک شوید. بدون این‌ فرضیه‌ها، کمپین شما مانند یک قطب‌نمای بدون جهت است. ابزارهای تحقیق کمی و کیفی فقط می‌توانند در جمع‌آوری داده‌های رفتار بازدیدکنندگان به شما کمک کنند.

اکنون، در این مرحله از A/B تستینگ، این وظیفه شماست که آن داده‌ها را تجزیه‌وتحلیل و البته معنادار کنید. بهترین راه برای استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده، تحلیل آن‌ها در قالب جلسات رسمی، انجام مشاهدات دقیق روی آن‌ها و سپس ترسیم رفتار کاربران و فرمول‌بندی فرضیه‌های مبتنی بر آن است.

هنگامی که یک فرضیه آماده کردید، آن را با پارامترها و متغیرهای مختلفی مرتبط کنید تا بعداً بتوانید با تغییر این پارامترها در تست A/B به نسخۀ برنده دست یابید.

مرحله 3: تغییراتی ایجاد کنید.

گام بعدی در برنامه آزمایشی شما باید ایجاد یک تغییر بر اساس فرضیۀ شما باشد تا بتوانید با تست A/B آن را در برابر نسخۀ کنترل موجود آزمایش کند. یعنی شما یک نسخۀ اولیه دارید، سپس باید روی آن تغییر انجام دهید تا به نسخۀ Variation که در ابتدا گفتیم برسید. می‌توانید چندین تغییر را در مقایسه با نسخۀ کنترل آزمایش کنید تا ببینید کدام یک بهترین عملکرد را دارد.

مرحله 4: تست را اجرا کنید.

پس از مرحلۀ سوم که انجام دقیق و با حوصلۀ آن بسیار مهم است، نوبت به این می‌رسد که آزمایش را آغاز کنید و منتظر دستیابی نتایج آماری قابل‌توجه باشید. تعداد متغیرها و تعداد نسخه‌های Variation، دقت آماری شما را تعیین می‌کنند.

مرحله 5: تجزیه‌وتحلیل نتایج و اعمال تغییرات

بدیهی است که برای یافتن نسخۀ برنده، تجزیه‌وتحلیل نتایج بسیار مهم است. ازآنجایی‌که A/B Test مستلزم جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل مداوم داده‌ها است، در این مرحله است که کل زحمات شما نتیجه می‌دهد. پس از پایان آزمون، نتایج آزمون را با درنظرگرفتن معیارهای موردنظر خود بسنجید. در صورت موفقیت‌آمیز بودن آزمون و رسیدن به نسخۀ برنده، تغییرات برنده را در نسخۀ فعلی محصول خود اعمال کنید. اگر آزمون بی‌نتیجه ماند، بازهم می‌توانید بینش‌هایی را از آن استخراج کنید و آن‌ها را در آزمون‌های بعدی خود اصلاح کنید.

جمع‌بندی

به طور خلاصه، A/B Test عبارت است از آزمایش یک فرضیه در مقایسه با نمای فعلی. نمای فعلی معمولاً به‌عنوان Control و نسخه‌های مختلف تحت آزمون Varation  نامیده می‌شود. این روش، یک روش تحقیق تجربۀ کاربری (UX) است که چند نسخه متفاوت از یک محصول، وب‌سایت، اپلیکیشن یا هر ویژگی ممکن را آزمایش می‌کند تا مشخص کند کدام‌یک بهترین عملکرد را دارند یا نرخ تبدیل را افزایش می‌دهند.

در مدیریت محصول، تست A/B برای شناسایی بهترین عملکرد یک ویژگی یا به‌روزرسانی محصول معجزه می‌کند و امروزه اکثر قریب به‌اتفاق برندهای برتر، نحوه واکنش کاربران را با این روش آزمایش می‌سنجند.

سوالات پر تکرار

در تست A/B، A به «کنترل» (Control) یا متغیر اصلی تست اشاره دارد. درحالی‌که B همان «تغییر» (Variation) یا نسخۀ جدیدی از متغیر اصلی است. پس از تست، نسخه‌ای که معیار(های) کسب‌وکار شما را در جهت مثبت حرکت می‌دهد، به‌عنوان «برنده» (Winner) شناخته می‌شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.